RUR Reboot Hearthstone Liga

By RUR Esport and Reboot Ingogamer
Online
-
Description
RUR Esports po drugi put organizuje turnire u okviru jednog od najvećih gejming sajmova u regionu - Reboot Infogamer.

Ukupno 16 najboljih Hearthstone takmičara će se takmičiti u samom Zagrebu, a pre toga ide ligaški deo, gde ćemo tokom šest kola Swiss formata odrediti ko su najbolji igrači.
Timezone
Europe/Belgrade (UTC+02:00)
Prize
Nagradni fond je 1500 evra, koji obezbeđuje i za koji garantuje Reboot Infogamer festival. Više preciznih detalja o tome šta će tačno biti nagrade kako se bude bližio turnir, ali njihova vrednost će svakako biti u okvirima date cifre.

Takođe, prošle godine je Reboot obezbedio smeštaj takmičarima, ne znamo da li će tako biti i ove godine, to ostaje da se vidi naknadno i o tome odlučuje Reboot.
Rules
PRVO PRAVILO - Budite fer-plej i gledajte da pobedite znanjem i srećom, a ne varanjem.


Format Lige je Swiss, igraće se šest kola Swiss formata. Ukoliko niste upoznati kako radi Swiss format, potražite na internetu.

Igra se Standard set karata.

Format meča je Bo5 Conquest, sa 4 prijavljena špila i jednim banom po meču. (Takođe, molim vas da budete upućeni kako funkciniše Conquest).

Četiri klase za aktuelno kolo pripremate pre meča i onda nakon što uđete u duel lobi sa protivnikom, preko http://deckselect.eu/ odradite pick and ban fazu za meč.

Igrači pre nego što uđu u duel moraju imati pripremljena samo ona četiri špila koja planiraju da igraju za taj meč, i protivnik po želji može tražiti skrinšot Duel ekrana kako bi potvrdio da se tu nalaze samo 4 špila odgovarajućih klasa prijavljenih za meč. Takođe, za potrebe ovoga možete koristiti i Borrow Decks funkciju.

Jednom kada uđete u Duel ekran, ne smete ga napustati dok se ne završi meč. Ukoliko se desi da vam klijent igre pravi probleme ili iz nekog drugog razloga vam "pukne" igra, kada se vratite u igru momentalno ulazite nazad u duel, ne otvarate ništa drugo unutar igre, posebno ne kolekciju.

Ukoliko se neki igrač diskonektuje tokom partije, najpre ostavljamo na fer-pleju igrača da procene da li se gejm treba ponoviti ili možda i dati pobeda diskonektovanom igraču ukoliko je trebalo da dobije, ali ukoliko nema dogovora - partiju gubi onaj ko se diskonektovao i prelazi se na sledeću partiju. Dakle osnovno pravilo je da diskonektovani igrač gubi taj gejm, ali ostavljamo prostor za fer-plej dogovor.

Ukoliko se partija završi nerešeno, odnosno oba igrača umru u isto vreme, partija se ponavlja sa istim klasama.

Whizbang the Wonderful je banovan sa turnira.

Datumi za odigravanje kola Swiss rundi su sledeći:

ponedeljak 29.10.
četvrtak 01.11.
ponedeljak 05.11
petak 09.11.
ponedeljak 12.11.
petak 16.11.

Termini tih datuma za odigravanje mečeva su između 20h i 24h, ali ako baš obojici odgovara drugo vreme, možete i mimo toga drugo vreme, ali se rezultat prijavljuje navedeno vreme.

Na kraju 6 Swiss rundi, 16 najboljih igrača ide dalje. Ukoliko je potrebno da se odluči Tiebreaker situacija, sistem platforme automatski odlučuje na osnovu nekoliko zadatih parametra (median buchholz, međusobni meč, ukupan skor, skor unutar grupe igrača...).