Lenovo Legion League of Legends Selejtező - Budapest, Második forduló

By The War Room
Online, Budapest
Description
A selejtező kezdési időpontja November 11. 14:00.

A versenykódokat a "Code" opció alatt találjátok a Toornament oldalán.

A Lenovo Legion Kupa League of Legends egész napos offline döntőjének második nyílt selejtezője. Az itt legjobban teljesítő két csapat a november 19-én a PlayIT Show keretein belüli Lenovo eSport színpadon küzdhet meg a nyereményekért, ahol két elődöntőre és a döntőre fog sor kerülni.
A selejtező döntőjére tehát nem kerül sor online, a csapatok offline döntik el a selejtező nyertesét és egyuttal a döntők résztvevőit.

A versenykódokat a mérkőzések szobájában kapjátok meg, amikor az ágrajz él, 30 perccel a torna kezdete előtt. A szabályokat ezzel kapcsolatban olvassátok el!

Fontos információ:
A selejtező ezen része a csapatok számától függően Bo1/Bo3 formátumban zajlik. Legjobb 8-ig Bo1, utána Bo3. Tehát első kör Bo1, utána Bo3.

Mindenkinek ajánluk, hogy a közvetlen kapcsolattartás érdekében legalább a csapatkapitányok csatlakozzanak a The War Room discord csatornájához. Ehhez közvetlen link:
https://discord.gg/DhaAFTc
Keressétek privát üzenetben "Drakolych"-et.
Timezone
Europe/Budapest (UTC+01:00)
Prize
A selejtező első két helyezettje November 19-én mérkőzik meg a döntőbe jutásért a Lenovo Legion esport színpadán, a PlayIT show keretein belül. A döntő az elődöntők lejátszása után közvetlenül kerül megrendezésre.

Nagydöntő: November 19. Budapest

Nagydöntő díjazása:
1. helyezett: 200 000 Ft
2. helyezett: 100 000 Ft
3-4 helyezett: 50 000 Ft
Rules
Lenovo Legion Online Versenyszabályzat - League of Legends

A teljes versenyszabályzatot (online és offline részt egyaránt) az alábbi linken találhatjátok meg:
https://docs.google.com/document/d/1poecHnsab5yTyCd1ON9YrPIZwf_HTJ2xWlllhkqPV4U/edit?usp=sharing

1. Általános tudnivalók

Az itt leírt szabályok a Lenovo Legion kupa alapszabályzatának játék és platformspecifikus kiegészítéséül szolgálnak.

Jelen paragrafusok a Lenovo Legion kupa 2017-es szériájának a The War Room által League of Legends játékban megrendezett versenyeire vonatkoznak.


A The War Room fenntartja a szerzői jogokat a szabályzattal kapcsolatban. A szerző írásos engedélye nélkül ez a szabályzat más rendezvényre nem használható fel.


2. A Toornament platformon megrendezett online selejtező

A torna szervezői fenntartják a jogot hogy módosítsák, töröljék, vagy akár esetektől függően felülbírálják a szabályokat minden előzetes bejelentés nélkül. Ezeken kívül, amennyiben egy felmerülő helyzetre ezen szabályok részletesen, vagy egyáltalán nem térnek ki, a döntés jogát a szervezők fenntartják. Különleges esetekben a szervezők ezen szabályokat felülbírálhatják, illetve figyelmen kívül hagyhatják a fair play és a sportszerűség megőrzésének érdekében.

A The War Room megtiszteltetésnek érzi, hogy a közösségnek szervezhetik ezeket a versenyeket és arra törekszik, hogy a legjobb körülményeket biztosítsa a lehetőségekhez mérten.

Ezúton szeretnénk megköszönni a Riot-nak és az ott dolgozóknak, hogy ezeket a verseny- körülményeket megteremtették és fenntartják ebben az ingyenesen játszható játékban.


3.Nevezési feltételek

Minden a Lenovo Legion Kupában résztvevő életkora nem lehet kevesebb mint 14.
A Lenovo Legion debreceni és budapesti eseményének selejtezőin csak a megívott csapatok tagjai vehetnek részt.


4.Versenyinformáció

A www.toornament.com oldalon jelentkező csapatok minimum 5, maximum 7 az oldalon regisztrált játékosból állhatnak.
Az esemény közelsége miatt az offline döntőt és az online selejtezőt játszó csapatfelállásnak meg kell egyeznie.
Különleges esetekben a szervezők ez alól kivételt tehetnek, de ehhez az adott csapatoknak előre kell jeleznie ilyen irányú szándékukat és/vagy komoly indokkal kell rendelkezniük.
A verseny az “EU Észak és Kelet”(EU Nordic and East) régióban kerül megrendezésre.
Egy mékőzésnek akkor van vége, ha az egyik nexus összeomlik, vagy ha az egyik csapat feladja a küzdelmet.
A versenysorozaton szintmegkötés nincs


5. Szabályok

A selejtezők alatt nem biztosított együttműködés, kért információk meg nem adása és egyéb szabályszegések az adott versenyből történő kizárást vonhat maga után.

Adminokkal, szervezőkkel együtt nem működés, csalás, szabályok sorozatos megszegése akár az egész eseménysorozattól való eltiltást is eredményezhet.
A regisztrációval a résztvevők elfogadják a Lenovo Legion kupa mind online, mind offline szabályzatát.

A szabályok megszegését amint lehet a versenybírók felé jelezni kell. Amennyiben egy csapat szabályszegést vél felfedezni, megfelelő bizonyítékokkal a kell a megfelelő személyekhez fordulni.

Az itt leírt szabályok megszegésén kívül ugyan így kell cselekedni amenninyiben valaki vét a Riot által kiadott League of Legends alapszabályzat ellen.

Bizonyítékok esetleges megmásítása súlyos büntetéseket von magával.


6. Viselkedési formák

Minden tornában résztvevő beleegyezik, hogy az alapvető viselkedési normáknak megfelelően, illetve tisztelet tudóan viselkedik mindenkivel a torna keretein belül. Ez magába foglalja a többi résztvevőt, a nézőket, a médiát és a szervezőket is.

A szervezők arra törekednek, hogy a megfelelő környezetet biztosítsák a játékosok számára. Éppen ezért a játékon belüli interakció során sem engedélyezett semmilyen obszcén, rasszista és destruktív viselkedés.
A chat-en az ellenfél zaklatása vagy figyelmének elterelése folyamatos üzenetekkel szintén tilos.


7. Problémás esetek megoldása

Azokatt a problémákat, amelyeket a csapatok egymás között nem tudják megoldani, továbbítani kell a szervezők irányába az előzetesen erre kijelölt platformon (Facebook,Discord)

Minden ilyen kérdéses helyzetet bizonyítékkal együtt kell a versenybírók elé tárni, legyen az képi, hang alapú vagy videófelvétel.


8. A játékkliensen belüli szabályok

Bármilyen játékon belüli hiba (bug,exploit) kihasználása amely jogosulatlan előnyhöz juttatja bármelyik csapatot, szigorúan tilos és azonnali kizárást vagy eltiltást eredményezhet.

A Lenovo Legion kupa online selejtezője a Toornament rendszerén keresztül zajlik. A mérkőzésbeállítások egyszerűsítésére Torna Kódokat használunk, amelyeket a játékosok közvetlenül a www.toornament.com oldalon a versenyszobában fognak megkapni és a League of Legends kliensbe másolva az előzetesen elkészített lobbyba belépni.


9. Versenykód (Tournament Code)

A Toornament rendszerében minden mérkőzésre le lehet kérni a versenykódokat, amelyeket a League of Legends kliensébe beillesztve automatikusan a megfelelően beállított előszobába (a továbbiakban lobby) irányítja a versenyzőket.


9.1 Versenykód hiánya

Amennyiben valamilyen oknál fogva nem működik vagy nem elérhető a kód, a játékosoknak kell megkreálni a lobby-t.

A lobby-t elkészítő csapatnak biztosítania kell a lobby információit (elérhetőség és jelszó) az erre kijelölt közös platformon (Facebook, Dscord).

Mindkét csapat felelőssége, hogy meggyőződjön a lobby beállításainak helyességéről.

Amennyiben admin nem vesz részt a mérkőzésen, úgy a csapatok felelőssége megbizonyosodni arról, hogy ellenfelük csapatfelállása megeflelő a mérkőzés kezdete előtt.

A mérkőzés lejátszása után benyújtott ilyen irányú szabályszegések esetenként büntetései nem fogják befolyásolni a mérkőzés végeredményét.

A versenykód esetleges hiánya önmagában nem szolgáltat elegendő okot óvásra.
A hősök kiválasztásának módja a verseny eredti szabályainak kell, hogy megfeleljen a csapatok által kreált lobby esetén is.

Abban az esetben, ha rossz hőst választott egy csapat, a lobby-t újra el kell készíteni. Utólagosan, több kiválasztott hős után, nem lehet hivatkozni rossz hős kiválasztására.
A Lenovo Legion online selejtezőjén “Placeholder” hősök választására nincs lehetőség.

Csapaton belüli cserére csak mérkőzések között lehetséges, és a regisztrált csapat-felállásban a játékosnak benne kell lennie.

Hősválasztás közben csak mindkét csapat megegyezésével lehet cserét végrehajtani. Ezek után ha a hősök kiválasztára kerültek, ugyanazokat kiválasztva újra kell kreálni a lobby-t.


10. Bizonyítékok (screenshot)

A játékosok által kreált, versenykód használata nélkül lejátszott mérkőzések végeredményéről mindkét caspatnak képet kell készíteni (továbbiakban screenshot).
Ezek elmulasztása figyelmeztetést, vagy büntetést vonhat maga után, módosításuk pedig szigorúan tilos és kizárást vagy eltiltást eredményezhet.
Esetektől függően bizonyítékként rögzített hand és videófelvételek is elfogathatóak.


11. Megjelenés és pontosság

A Toornament oldalán kiírt kezdési időpontok betartása kötelező.

Amennyiben egy mérkőzés véget ért, a csapatoknak maximum 15 percük van, hogy teljes létszámmal megjelenjenek a következő mérkőzésre kijelölt lobby-ban.

Egy csapat maximum 15 percet késhet az előzetesen kiírt időponthoz képest. Ha egyetlen játékos sem jelenik meg 15 perccel a kiírt időpont után az adott csapatból, ellenfelük automatikusan megnyeri a mérkőzést.

Abban az esetben, ha a csapat nem teljes létszámban, de jelen van 15 perccel a mérkőzés kezdési időpontja után, úgy további 5 percet kapnak a kezdésig. 20 perc után automatikusan elveszítik a mérkőzést.

Emellett figyelmeztetésben is részesülnek, ami befolyásolja a döntést más kérdéses, a csapatot érintő ügyekben a verseny keretein belül.

A teljes létszámmal jelen lévő csapatnak az eredmény hitelesítésének érdekében pontos idővel ellátott screenshot-ot kell készíteni a lobby-ról.
Az alap csapatfelállás 5 játékost feltételez, de amennyiben egy csapat nem tud 5 játékossal kiállni, úgy megegyezés alapján 5v4 formátumban is lejátszhatják a mérkőzést a csapatok.12. Kifagyás, a játék megállítása


Ha valamilyen oknál fogva a mérkőzés nem Tournament Draft módban lett elindítva, úgy
Kifagyás esetén folytatódik tovább a mérkőzés.
Tournament Draft módban a mérkőzés szüneteltetése cask komoly indokkal engedélyezett (például kifagyás).
Egy csapatnak maximum 10 perc játékmegállítási ideje van ilyen esetekre mérkőzésenként, hacsak erre külön engedélyt nem kap a szervezőktől. Amikor ez az idő letelik, folytatni kell a mérkőzést.
Az ilyen kérdéses esetekről, ha nincs jelen admin, screenshot-ot kell készíteni.
Abban az esetben, ha egy játékos nem tud visszacsatlakozni és még nem telt el egy perc a mérkőzésből, a csapatok újraindíthatják a mérkőzést ugyanazokkal a kizárt és választott hősökkel.

Amennyiben a Riot serverek oldalán van hosszabb instabil periódus és a mérkőzés befejezése ellehetetlenedik, a szervezők dönthetnek úgy, hogy lezárják a mérkőzést alternatív statisztikák figyelembe vételével (például: megszerzett gold mennyisége, lerombolt tornyok száma, hősök egyedi megszerzett aranymennyisége, stb.), ha újrajátszásra nincs lehetőség.

13. Nézők:

Nézők lobby-ba hívása csak abban az esetben engedélyezett, ha mindkét csapat megegyezik ebben.

Ez alól kivételt képeznek a szervezők, hivatalos közvetítős és akik erre a szervezőktől engedélyt kaptak.