HD2L Season Two

Hungarian Dota 2 League Második Szezon

By HD2L
Budapest, Hungary
-
Description
Üdvözlünk a Hungarian Dota 2 League (HD2L) Toornament oldalán!

A HD2L egy a magyar Dota 2 közösség által elindított kezdeményezés, melynek ez a második szezonja.

Itt minden fontos információt megtalálsz a ligával kapcsolatban, illetve a liga meccseinek szervezésében, ágrajzban, csapatok közti kommunikációban lesz segítségedre.

Kérjük, minden jelentkező alaposan olvassa át a lenti szabályzatot!

A ligával kapcsolatos infókat a liga facebook oldalán éritek el: https://www.facebook.com/hd2lpage/

Ha bármi kérdésetek lenne íjratok erre az email címre:
oli1348@gmail.com

Reméljük legalább annyira várjátok a második szezont, mint Mi!

Találkozunk a meccseken!

-HD2L Adminok-
Timezone
Europe/Budapest (UTC+01:00)
Prize
A díjazást a szervezők finanszírozzák.
Összdíjazás 75 euro + MVP Kupa.
A díjazás mértéke a liga végéig növekedhet.
Minden felajánlást és szponzori megkeresést szívesen fogadunk.
Rules
SZABÁLYZAT

1. Általános

1.1 Résztvevők

1.1.1 A versenyen olyan személyek vehetnek részt (kitiltott személyek kivételével), akik a jelentkezési határidőig érvényes formában adták le a nevezést, ez alól kivételt képeznek a standinek (standinekre vonatkozó szabály: 4.2.). Nevezni a következő oldalon lehet:
https://www.toornament.com/tournaments/587e3da5150ba0ad4b8b4593/registration

1.1.2 A jelentkezéssel minden résztvevő tudomásul veszi és magára értve kötelezőnek tartja ezen szabályzatot. A szabályzat nem ismerete nem mentesít a betartása alól. A szabályok tudatos megkerüléséért, kijátszásáért súlyos büntetés jár.

1.1.3 Minden résztvevőnek meg kell adnia a kellő tiszteletet az adminok és a többi résztvevő felé. A tiszteletlen, trágár, rasszista, antiszemita és sportszerűtlen viselkedés senki felé nem megengedett és büntetés jár érte.

1.1.4 Minden résztvevőnek kötelessége mindent megtenni a csapata győzelméért (a szabályok betartása mellett), a szándékos vesztésért súlyos büntetés jár.

1.2 Kommunikáció

1.2.1 A következő oldalakon megjelenő minden hír, cikk, közlemény hivatalosnak tekinthető:
Dota 2 Hungarian League hivatalos facebook oldala: https://www.facebook.com/hd2lpage/
Csapatkapitányoknak szóló zárt facebook csoport
toornament.com liga oldala: https://www.toornament.com/tournaments/587e3da5150ba0ad4b8b4593/information

1.2.2 A résztvevők kötelesek minden változást a meccsekkel és a csapatokkal kapcsolatban az 1.2.1-ben említett oldalak valamelyikén, a megfelelő helyen közzétenni.

1.2.3 Esetleges szabályszegést a sértett csapatnak kell jelezni olyan formában, hogy azt a vádolt csapat is láthassa és reagálhasson, valamint értesíteni kell egy admint valamilyen formában. Ekkor a sértett és vádolt csapatnak lehetősége van bizonyítékok közzétételére (kép, videó, match id, stb.), az adminok ezután eldöntik a szabályszegés tényét, valamint a büntetés formáját.

2. Formátum

2.1 A bajnokság ún. round-robin formátumban zajlik, ami azt jelenti, hogy minden csapat játszik a többi csapattal az adott csoportban. Minden fordulóban két meccset játszik egymással egy csapat (BO2).

2.2 A fordulók hetente kerülnek megrendezésre, minden forduló időpontja és párosítása a következő linken elérhető: https://www.toornament.com/tournaments/587e3da5150ba0ad4b8b4593/matches/schedule

2.2.1 A halasztási kérelmet legkésőbb 12 órával a kiírt vagy megbeszélt időpont előtt be kell nyújtani (lásd: 1.2.2). Minden résztvevőnek törekednie kell a fordulók lejátszására, ez azt jelenti, hogy hajlandóságot kell mutatni a megfelelő időpont megtalálására. Amennyiben a résztvevők nem törekednek a forduló lejátszására, a beszélgetés igazolásával az adminok döntenek a meccs végeredménye felől.

2.2.2 Fordulón túli halasztásra is van lehetőség, ezt minden csapat kétszer teheti meg a szezon során, az elhalasztott meccset az elhalasztott forduló végéhez képest 2 héttel lehet elhalasztani. Amennyiben az elhalasztott meccs résztvevői nem törekednek a forduló lejátszására, a beszélgetés igazolásával az adminok döntenek a meccs végeredménye felől. A liga utolsó fordulóját csak egy héttel lehet elhalasztani.

2.3 A fordulók után a csapatok pontot kapnak a két lejátszott meccs függvényében. A pontok elosztása a következő:
0 győzelem: 0 pont
1 győzelem: 1 pont
2 győzelem: 2 pont

2.4 A csoporton belüli pont egyenlőség esetén a következőket vesszük figyelembe a helyezés eldöntése érdekében:
Egymás elleni eredmények
Győzelmek száma
Lejátszott meccsek száma
Amennyiben a fenti kritériumok is egyenlőek, egy BO1-es rájátszás meccset kell a két csapatnak játszania.

3. Csapatok

3.1 Minden csapatnak 5 főből kell állniuk, az 5 csapattag in-game nevét és steam profiljának linkjét a nevezés során meg kell adni. Egy résztvevő játékos csak egy csapatban szerepelhet.

3.2 Egy szezon során lehetőség van két csapattagot lecserélni, ezt legkésőbb a következő forduló időpontja előtt 12 órával kell jelezni. (lásd: 1.2.2)

3.3 Minden résztvevő köteles a jelentkezésnél megadott in-game nevén létrehozott felhasználóval kommunikálni a hivatalos oldalon.

3.4 A versenyen kizárólag 20-as szintű vagy afeletti dota accounttal lehet résztvenni, az ennek a kritériumnak eleget nem tevő accounttal rendelkező játékos szabálytalan standinnek minősül.

3.5 A játékosok és csapatok neve, avatarja, csapatlogója, in-game zászlója sehol és semmilyen formában nem lehet trágár vagy sértő szó/kifejezés. Emellett semelyik játékos és csapat neve nem lehet megegyező.

4. Meccsek

4.1 A lobbyt bármelyik résztvevő megcsinálhatja, a lobbyra vonatkozó adatokat köteles a megadott módon közzétenni. (lásd: 1.2.2) A lobby szabályos beállítása a készítő felelőssége, bármilyen, a lobbyt érintő szabálytalanság esetén az ő csapatát sújtja a büntetés.

4.1.1 A lobby beállításai:
Csapatnév: Minden esetben a ligával regisztrált csapat nevét kell a lobby-ban beállítani
Mode: Captains Mode
Cheats: off
Location: Luxemburg vagy Austria
Spectators: on
Dota tv delay: 5 minutes
Pausing: unlimited
League: Hungarian Dota 2 League
Previous match ID: Minden első match ID-ját ide kell beilleszteni

A lobbyban a pontos csapatnév és liga beállításának hiánya miatt 1 pont levonás jár.

4.1.2 A lobbyban 5-5 játékoson kívül kizárólag hivatalos admin lehet jelen, kivételt képez ez alól, ha valaki streamelés szándékából van jelen és mindkét csapat beleegyezett, hogy a streamer a lobby-ban lehet.

4.1.2.1 A streamelő személy in-game nevét és streamjének linkjét a hivatalos oldalak valamelyikén kell közzétenni a meccs kezdete előtt (lásd 1.2.2).

4.1.2.2 A streamelő személy semmilyen formában nem kommunikálhat egyik csapat játékosával sem a meccsek alatt, ha kiderül hogy bármilyen formában segíti bármelyik csapatot, az súlyos büntetést von maga után a csapat és a streamelő személy számára egyaránt.

4.1.3 Az adott fordulóban amelyik csapat a hivatalos oldalon a párosításoknál a BAL oldalon szerepel az választ az első körben, hogy a pickelést vagy az oldalt szeretné meghatározni, ekkor a másik csapat a másikat határozhatja meg. A második meccsen pedig a másik csapat választ.

4.1.4 Egy fordulón belül két meccs közötti szünet maximális ideje 10 perc, amelyik csapat nem áll készen a kiszabott idő után, az büntetéssel sújtható.

4.1.5. Előre leegyeztetett meccsről maximum 20 percet lehet késni, utána a csapat dönthet arról, hogy vár-e többet, amennyiben nem, akkor az első meccset megnyerte a várakozó csapat. Ha ezek után sem érkezik meg a késő csapat minden tagja, akkor további 10 perc várakozás után akkor a második meccset is megnyerte a várakozó csapat.

4.2 Minden fordulóban maximum két standin játékos lehet egy csapatban. A standin játékos bárki lehet, aki nincs nevezve egy másik résztvevő csapatban, ami az adott vagy afeletti divíziók bármelyikében szerepel. Az alsóbb, illetve az egy szinten lévő, de másik divízióban szereplő játékos standinként szereplése megengedett. Ezek közül kivétel képeznek a ligában először szereplő csapatok, a kezdő csapatok tagjai nem szerepelhetnek standinként másik csapatban.

4.2.1 Adott fordulón belül nem cserélhetők a standin játékosok, kivéve nevezett játékossal.

4.3 Egy meccsen egy csapat maximum 10 percig pauseolhat, amelyik csapat játékosa pauseolt, annak a csapatnak az idejébe tartozik.

4.3.1 Ha egy csapat elhasználta a 10 percnyi pause idejét, abban az esetben a másik csapatnak lehetősége van unpauseolni, addig viszont a sportszerűtlen viselkedés kategóriája alá esik. (lásd: 1.1.3)

4.4 A két meccs végeredményét jelenteni kell a toornament.com oldalon a regisztrált profillal bejelentkezve vagy jelezni az egyik adminnak, hogy írja be a meccs eredményét.

5. Büntetés

5.1 A fenti szabályok áthágása, vagy azzal szembemenő viselkedés büntetést von maga után. A büntetés formáját és mértékét az adminok határozzák meg, a kiszabott büntetés a hivatalos kommunikációs oldalakon lesznek közzétéve és az adott csapatot értesítik róla.

5.2 A büntetések a következők lehetnek súlyossági sorrendben:
- Figyelmeztetés: Az adott személyt/csapatot írásos formában figyelmeztetik az adminok. A figyelmeztetett személy/csapat ezután enyhébb szabályszegések után is a figyelmeztetésnél komolyabb büntetést kap.
- Pontlevonás: A szabályszegő csapattól pontot/pontokat vonnak le.
- Defwin: Egy adott meccs végeredményét az adminok határozzák meg a lejátszott eredménytől függetlenül.
- Személy kizárás: Egy adott személyt kizárnak a versenyből. Ez a személy a továbbiakban nem vehet részt sem nevezett játékosként, sem standin játékosként, sem streamelő személyként a jövőben. Ha nevezett játékosról van szó, akkor a csapatának lehetősége van soron kívül pótolni a kizárt csapattagot.
- Csapat kizárás: Egy adott csapat minden nevezett játékosát kizárják a versenyből. Ezek a személyek a továbbiakban nem vehetnek részt sem nevezett játékosként, sem standin játékosként, sem streamelő személyként a jövőben.

A kizárások, amennyiben nem határozott időre szólnak, visszavonásig érvényesek.

5.3 Az adminok minden esetben a szabályszegés mértékével összhangban állapítják meg a büntetés súlyosságát. A kiszabott büntetéssel minden admin egyetért.

5.4 Az alábbi személyek tekintendők hivatalos adminnak:
Farsang Ádám (A Kapitány): http://steamcommunity.com/id/Farsanga/
Nagy Roland (Alastor): http://steamcommunity.com/profiles/76561198139992448/
Győrffy Olivér (Faruwiel): http://steamcommunity.com/id/faruwiel/
Hidvégi Márk (SuicideGhoul): http://steamcommunity.com/id/suicideghoul/
Elek Sándor (VasQuez): http://steamcommunity.com/profiles/76561197973067705/